úterý 6. srpna 2013

Borůvkový šílenec na kole, co miluje mák (a sebe!)

Krásný den, kotletky!

(Bože, to je zase oslovení, ale co byste čekaly od střelené blondýny?)

Jakpak se dneska máte? Vorvaňujete na zahradě nebo u vody? A nebo se radši schováváte doma? Po dopoledni stráveném v práci/škole to vidím na...


...protože venku je tááááááák krásně! (A já ukořistila hodně zajímavou četbu...)


Od minulého týdne už zase pracuju ve škole na několika projektech. A je paráda, že je venku tak fajně a já do ní můžu jezdit na kole. (Joooo, zase to kolo! A jednou si ho vezmu za muže, bo se jmenuje Gary Fisher! Muhaha!) Ráno je to úžasné, ještě tak moc nežhaví slunko, tak si cestu většinou prodloužím a udělám si přes kopce a doliny malý (kecám, véééélký) výlet. V poledne, kdy se vracím domů, už je to celkem hardcore, pot ze mě valí jak cyp, slunko rozpaluje moje tělo na milión stupňů, vypaluje vše, co může tam, kde nemá, takže v pátek na pláží (joooo, dovolená!) budu vypadat náramně k smíchu! (Neee, fotky nebudou.)

Když jezdím na kole, strašně ráda si na jedno ucho zapnu MP3, nejčastěji radio (poslední dobou F1, bo tam někdy hrajou fakt pecky... Jooo "Ooops, I did it again!" a jedééééééém... Jsem střelená?) a strašně nahlas si zpívám. Nuooo a dneska jsem si tak celkem nahlas (dooost nahlas) prozpěvovala "Dámy a páni, vím, jak se ruší žal! ..." (samozřejmě s vědomím, že jsem na celé planetě sama) a najednou mě začal předjíždět borec na kole... Co Vám budu povídat, srandu měl ze mě pořádnou. (Přiznávám, bylo to hróóózně falešné... Divím se, že z toho záchvatu smíchu z toho kola nespadl.)

Naprosto si užívám jízdu z kopce (kdo by si ji neužil, když na něj nejdřív musí tvrdě vyšlapat) a je mi tak skvěle, až si párkrát zařvu, jak je ten "život úžasný" a jak "strašně ho miluju" a nebo jen "uiiiiiiiiiiiiii"! (Máte to též tak? Nebo jenom já jsem fakt tak ujetá?) 
Jo a minulý týden, když jsem si zase tak řvala (ano, opět s vědomím naprostého osamocení), mě předjíždělo auto a borec mi z otevřeného okýnka odpověděl "Já ho taky miluju!!". No, asi bych se měla víc dívat, jestli jsem opravdu sama... Ale co! JÁ MILUJU SVŮJ ŽIVOT!

Před 14 dny jsem byla dokonce změřena policisty! (Jako ne já osobně, moje "rychlá" jízda.) To jsem si to tak kolem nich profičela a ten jeden na mě volá "29, slečno!". Musela jsem se smát (tomu, že jedu jak slimák, ale bylo 35°C!). Když jsem pak doma tatínkovi oznamovala, jak mě zase změřili, měly jste vidět jeho výraz. Něco ve stylu "Já Tě zastřelím! Už si zase jela jako prase?!". No a jelikož jsem viděla ten infarkt, co se o něj skoro pokoušel, ujistila jsem ho, že jsem opravdu nejela více jak 130, ba ani jak 50. Jo a taky jsem dodala, že to bylo na kole. (Pak nasadil výraz "Já Tě zastřelím! Málem jsem zase z Tebe dostal infarkt!".)

A když bývám v té škole, sem tam mám chvilinku čas a zrovna včera jsem si říkala, že bych ten "volný" čas mohla využít a trošku si ten život osladit něčím dobrým. Nedaleko školy je totiž moje milovaná cukrárna Ollies, o jejichž mrkvovém dortíku jsem se zmiňovala už tady a tak jsem se do něj vydala.


Tentokrát ale byla chuť na jejich novinku - borůvkový cheesecake! 


"V korpusu z máslových sušenek se snoubí chuť borůvkového pyré a nadýchaného sýru Philadelphia. Dort je dozdoben lískooříškovou drobenkou a šťavnatými kanadskými borůvkami." No, odolaly byste?? (Já absolutně vůbec, v žádném případě, nikdy nee.)

No MŇAM!! (Závidíte?)


Poslední dobou pořád všechny přidáváte recepty na makové koláče a já z toho dostala tak strašnou chuť na mák (ale jen na něj, těsto si nechte!), až jsem Vás tak moc proklínala! Naštěstí jsem si vzpomněla na naší Gisele a jak se mi u ní jednou strašně líbil nápad nasypat mák na chleba s máslem a medem. Nooo, dneska ráno jsem si parádně pošmákla!
Jahodový jogurt s čerstvými jahodami a banánem, půl slunečnicové housky s máslem a rybízovo-malinovým džemem a druhá půlka s máslem, medem a mákem! Dokážete si představit, jak skvěle se mi po takové mňamce šlapalo do pedálu? Lehounce a parádně!


Dneska mi to (sobecké) povídání (o mé úžasné osobě) přijde takové nějaké zmatené...? Že by to bylo tím teplem? (A jak se mi zavařuje mozek...?) Jdu vypnout... (Ať se moc nepřehřeje, ještě ho nejpíš budu potřebovat...)

Mějte se nádherně a pozdravte mrazák!

Blondy

P.S. Prosím, napište, že jste taky takoví šílenci na kole... Díky!

7 komentářů:

  1. Miluje tvoje články !! :).. cheescake <3..
    Mák mi nechutná ani v koláči...ale takhle na chlebu ..mnam.. ;)..
    A neboj...na kole jsem taky jak střelená :D

    OdpovědětVymazat
  2. tvoje střelenost je nej! užívej si

    OdpovědětVymazat
  3. Závidím ti, že miluješ svůj život...

    OdpovědětVymazat
  4. ten dort teda vypadá naprosto nejlíp!

    OdpovědětVymazat
  5. tvůj styl psaní článků a celkově taková pozitivní energie co z tebe vyzařuje je prostě boží :D !! taky miluju jízdu z kopce na kole :D (jedu do kopce - "bože, nesnáším kolo!!", z kopce - "áá, miluju kolo!" :D :D)

    OdpovědětVymazat
  6. líbí se mi tvoje články :-) mám hned po přečtení lepší náladu, díky ti :-) šílenec jsem, ale na kole nejezdím :-( pouze na rotopedu :-D :-D jdu pozdravit lednici, mám na něco chut' :-D

    OdpovědětVymazat