středa 21. srpna 2013

Naprosto úžasná dovolená!

Pěkný den, kočky!

No, sice co se týče počasí, moc pěkný není, ale třeba si ho uděláte nějak jinak. Já si třeba pustím pár dílů jednoho fajného seriálu, co mi doporučila sestřička. Jmenuje se 2BrokeGirls a je to fakt solidní blbost plná parádních gagů a hlášek, že se musí smát úplně každý.


Takže pokud si chcete zpříjemnit den dvěma střelenými slečnami, které se snaží rozjet obchod s cupcaky, tak stahujte jak šílené, bo fakt stojí za to! (A k tomu si pár cupcaků nakupte! Já na ně vždycky dostanu chuť a nikdy po ruce žádný nemám!)

A nebo se pustím do míchání nějaké fajné směsi na Mixitu. Dostala jsem totiž 250 Kč poukaz, takže jdu testovaaat! Muhahaha!


Ne, že bychom těch tubusů už měli doma 358 miliónů, ale tak co už. Budou další do sbírky. (Co pak s nimi děláte? Vánoční girlandy?)

No, ale přejdu k hlavnímu tématu dnešního příspěvku a tím je "Jak se Blondy měla posledních 14 dní aneb jak jsem si válela kýty a dělala véélkéééé ho... prd." A chtěla jsem to shrnout pouze v rychlosti, protože jsem byla líná cokoliv dělat (i fotit!), ale nějak jsem zjistila, že těch fotek se mi nakonec sešlo tak trošku víc. Pokud tedy nemáte čas půl dne (a nebo nechcete být unuděni k smrti... prdlačky, to nehrozí, já jsem hrozně zábavná), tak radši bye bye, jinak Vám držím palce a jdeme na to! (A bude odměna na konci...?)

Jak už jsem avízovala (a už se asi po milionté opakuju... Já vím, zastřelte mě), byla jsem se na 10 dní dovolenkovat v tomto parádním a sem tam aji klidném městečku jménem Brela na jihu Chorvatska. (Až na těch 500 miliard řvoucích děcek, díky kterým se mi každý den otevírala udla v plavkách! Grrrrrr...)




A celou dobu jsme měli náááádherně! Sluníčko každý den pálilo a opalovalo (a spalovalo) ostošest a já si hned první (druhý, třetí...i desátý) den spálila dupku. Chtěla jsem Vám ji vyfotit, ale už tak jsem se dost styděla, že na Vás prdím, tak abyste si nemyslely, že na Vás prdím doslova. (Neprdím, Vy jste moje zlatečka!)

Vždycky u moře mám ze všeho nejraději západ Slunce. Sice je to kýč a romantika jak prase, ale co si budeme nalhávat, je to fakt kouzelné.



A ještě jeden západ Slunce a už se dostaneme k něčemu zajímavějšímu, k jídlu. (Úplně je mi jasné, že na to všechny čekáte. Co ta nenažraná blondýna tam asi baštila...?)


Tak blondýna se každý den cpala asi tunou ovoce a zeleniny. Každý, kdo se již vydal do teplých krajů ví, že tam je to naprostá dokonalost! Jak to všechno roste a zraje a tom jejich sluníčku, dostane to úplně jinou, svěžejší chuť.
"Čerstvá rajčata?" Celý můj život "Ne, děkuji. Já nejím rajčata." A tam jsem měla nonstop narvaný reprák rajčaty. Jo a taky jsem si domů nějaká dovezla a dnešní večeře je jasná... RAJČATA!!!  


A ty jejich neskutečně šťavnaté nektarinky velikostí... Nevím čeho, zrovna mě nic nenapadá, ale byly to velké macky!! Včera na svačinku jsem si ještě na jedné pochutnávala a aspoň na chvilinku jsem se ještě přenesla na jih. (Nebojte, už jsem zase zpět.)


Sušené už mám otestované, takže jsem vyzkoušela svůj první čerstvý fík! 


A po rozpůlení na mě zase vybafl obrázek z hororového filmu. Co s tím to ovoce (tady a taky tady) a zelenina furt mají?! Tak výborné a přitom tak strašidelné... To si něco kompenzují?! Jinak mi moc chutnal, slaďoučký byl, mňam! (A těch několik dalších taky tak.)


Jo a věděly jste, že v Chorvatsku rostou černobylské citróny?! (Jinak ty kapesníčky jsem nejedla, ty jsou jen pro srovnání.) Spadl mi do cesty, obřík, ale představte si, že by spadl na mě...?! To bych pak měla na hrobě napsáno "Tragicky zemřela padajícím citrónem."


No a sem tam jsem si zašli na nějakou fajnou večeři a když jsem si nedala rybičku, tak to byly tyto "Pedoče na buzaru" aneb "vydloubni si svůj snopel". Ne, fakt, byly to slávky na víně a česneku a byly moc výborné. (A taky svině klouzavý...)


A jeden večer přišla na řadu i "Peka od hobotnice", což je chobotnice pečená s brambory v hrnci zvaném peka, na jehož poklici se v ohništi nahrnou uhlíky tak, aby žár šel i svrchu a vše se rovnoměrně a krásně upeklo. Fuj, to byla vyčerpávající definice. (Zase jste o malinko chytřejší a zahrajeme si hru se jménem "Najdi mezi bramborami chobotnici!".)


A já dostala takovýto krásný kousek krakena. Měkoučká, křehoučká a chuťově úžasná! Další mega gastronomický zážitek. (Ale na humra pořád nemá!)


A tak to vypadá, když se projeví mé totální blonďaté já. Aneb strčte blondýně foťák do ruky a vyleze toto.


A taky jsem tam oslavila svátek. Hádejte, jak se jmenuju! (Ooo, anoooo, říkejte mi Jáchyme.) A dostala jsem dva úžasné dárky.
Od maminy I levandulový pytlíček, bo levanduli miluju (pokud není v medu)...


...a od taťuldy tuto výbornou domácí fíkovou marmeládu. Čekala jsem, že bude sladká jak cicek, ale vůbec. Fakt mňamka, chutná úplně jak čerstvé fíky.


No a domů jsem se vrátila po mega moc úmorné cestě (jop, nějaký magor na motorce se zrovna v neděli dopoledne musel rozmáznout na dálnici a my stáli v koloně asi dvě hodiny!) až v neděli večer a v pondělí jsem si začla vynahrazovat vše, co mi těch několik dní chybělo. 

Hned ráno jsem si musela jít nakrást několik (set kilogramů) ostružin a upéct mikrovlnkovou buchetku narvanou ostružinami, politou borůvkovým jogurtem a posypanou dalšími ostružinami (jooo, ja vím, nevypadá to zrovna tak krásně upraveně jako vždy, ale byla připravovaná rychle, bo jsem na ni měla broooooznou chuť.)


Potom jsem dopoledne šla na lekci svého milovaného speedingu (i když moje cvičitelka měla volno, tak i tak to byla pecka) a pak se naprosto a totálně sjela mákem. Celou dovolenou jsem na něj měl obrovskou chuť, to jsem ještě nezažila! A Chorvatsko trpí absolutním nedostatkem máku a jakýchkoliv makových výrobků. Trpěla jsem jak cyp! Jen jednou jedinkrát jsem narazila na jakýsik šáteček plněný mákem (a ten jsem si vychutnávala po ždibečcích jako naprostou chuťovečku!), ale pak už nee a to mě prostě neuspokojilo (a víc se to ve mně hromadilo). Tak jsem si v pondělí koupila čtyři velké koláče narvané mákem a nemyslete si, já je nesnědla celé, já z nich prostě a jen vyškrábala lžičkou ten mák. Bože, to bylo ÚŽASNÉ! (No jo, mohla jsem si doma svařit mléko s mákem a cukrem, jenže když ono by to nebylo ono! Jsem střelená.)  A mně bylo pak tak skvěle! (Že bych se fakt sjela? Uuuu... Jedu na opiu... Hohohoooo!) A možná bych udělala nejlépe, kdybych v takové rozverné náladě šla někam, kde je klid (domů), ale já šla ke kadeřnici a to Vám povím, já jsem tím svým pantem v životě tak nemlela! Prostě jsem celých padesát minut ten svůj reprák nebyla schopna zavřít! Až jsem si říkala "WTF?! Střelte do mě někdo uspávací šipku!" Já ji vyprávěla snad úplně o všem! Ta ze mě musela být naprosto hotová! (Ale už mám zase krásné vlásky!)

Jo a Chorvatsko taky trpí obrovským nedostatkem dýní a brokolice! (Ten zmražený blaf moc nemusím.) Takže obídek pěkně ve formě mišmaše z asi tuny dýně, půl tuny brokolice, žampionů, klíčků munga a kozího sýru. Božská mana!


A abych nezapomněla, jsem hrozně roztomilá blondýna! (Jsem skvělá a mám se ráda!)


Pokud mě znáte nebo na ulici poznáte, žádné ukazování prstíčkem, ale prostě přijďte a "HALLO!". Zpříjemníte den sobě, aji mně!

A jakpak se máte Vy? Už jste taky dovolenkovaly? Nebo se zrovna někam chystáte?

Mějte se krásně, sluníčka moje!


Blondy

6 komentářů:

  1. Miluju tvé články :D :) Dovolená musela být úžasná :), já letos nejedu na žádnou dovolenou, jen na začátku září na prodloužený víkend s rodiči na Vranov, ale i tak se strašně těším :) Ta chobotnice vypadá chutně, taky bych ji chtěla někdy ochutnat :( :) Opět si mně udělala chuť na buchtu z mikrovlnky :D Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Byla a ty si to též moc užij, určitě to taky bude paráda! :)
      No jo, buchetka má úspěch a taky jsem na ni zrovna dostala chuť :D

      Vymazat
  2. 2 Broke girls je úžasný seriál :D Taková kravina, ale super :D:D Něco, jako New girl, doporučuju :)Rajčata z teplých krajů jsou naprosto úžasné!!!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. New girl? Neznám, ale hned obhlídnu o co jde! :) Děkuju!

      Vymazat
  3. rozjedeme si taky obchod s cupcaky! po dovče jsi jistě plná energie, tak do toho, supr fotky!

    OdpovědětVymazat
  4. Brela je krásná, já byla v Bašce vodě a v Brele jen na výletě, ale jih Chorvatska je prostě krásný a určitě bych se tam jela ještě podívat. \ty trhy jsou boží, tohle mít doma! Jedla bych jen ovoce a zeleninu, prostě největší vegan :D..Nemáš ráda rajčata? Já je teda úplně zbožňuju, ale jen ta naše ze zahrádky, krásně sladká a voňavá, ty z krámu teda chuť moc nemaj, no...Ty zázraky moře vypadají zajímavě, měla jsem chobotnici, ale teda nic moc, nejelo mi to :D
    Tu fíkovou marmeládu ti závidím, hned bych si ji dala. Rodiče mi přivezli z Řecka taky čerstvé fíky...ta chuť je fakt úžasná :) A jsi krásná, naše blondýnko! :p

    OdpovědětVymazat