pátek 27. září 2013

Nepřežívám! ŽIJU!

Ahojda, krásky!

Jakpak se máte? Přijde mi to jako pár dní, co jsem se hlásila naposled a ono už je to skoro 14 dní! Jéééjda, to letí! (Za chvilku budu stará, vrásčitá a všechno bude "viset", ale pořád budu stejně úžasná!)

Tak hned ze začátku Vás nabiju optimismem a zlepším náladu pohledem na mou úžasně veselou narozeninovou ořechovou a lentilkama posypanou bábovku zahalenu asi v tuně čokolády, kterou jsem pekla minulý týden na rodinnou oslavu. (Taky samozřejmě jsem se hlavně musel a pochlubit, jak jsem hroooozně šikovná! Pochvalte mě!) No mňam! Nejradši bych se jí k smrti užrala!


No a teď k tomu, co je u mě nového. Upřímně, za těch 14 dní se toho moc stát nestalo, ale přece jen něco malilinko. Tak to shrnu v pár bodech a začnu tím nejdůležitějším:

1. NEPŘEŽÍVÁM! ŽIJU! (To snad jen, kdyby někdo tuto podstatnou informaci nezaregistroval.) A UŽÍVÁM SI ŽIVOTA!

2. BĚHÁM, SPEEDINGUJU, JÓGUJU! A baví mě to čím dál víc! Po skončení dnešní hodiny speedingu jsem hned byla natěšená (a pořád jsem), až si zítra ráno zase zablbnu na páse! (JOOO!) Jop a s tím souvisí další bod. Ehm...

2. I po tom, co jsem vyzkoušela BĚŽET NA PÁSE POZPÁTKU, stále ŽIJU! (Překvapení? Pro mě celkem jo.) A proč mě napadla taková totální blbost? (Kromě toho, že jsem blondýna.) No shodli jsme se s jedním kamarádem, že změna je život... A PROBOHA NEZKOUŠEJTE TO NIKDO A NIKDY! (Jop, nabijete si dupku jak cyp!)

3. Pořád VAŘÍM, PEČU, GRILUJU A RESTUJU! (A nejradši všechno dohromady!)

Že drobenka je dokonalost, už všichni víme a na jogurtovém těstě s malinami, jahodami a švestkami prostě božská mana!


A tvaroh v kombinaci s drobenkou? Při pomyšlení na tento koláč se vždycky topím ve slinách. Ale co tak kombinaci tvarohu a drobenky posunout ještě na vyšší level a doplnit makovou vrstvou? Uaaaaaa! DOKONALOST!


Pořád schovávám lívance pod kupu jogurtu, ovoce a ořechů a hledání si pak náramně užívám!


4. Vyzkoušela jsem SEXY GUMÍDKY a pak si připadala NAPROSTO K SEŽRÁNÍ!


5. Potkala jsem ĎÁBELSKÉHO PSA, který se mě snažil ZHYPNOTIZOVAT!


6. Hrozně jsem se NAVZTEKALA, když jsem v malování UPRAVOVALA OBRÁZKY a snažila se něco VYMAZAT a ono to nešlo a nešlo a nešlo, až jsem zjistila, že mám ŠPINAVOU OBRAZOVKU! (Blondýna? Jop, blondýna! Grrrrrr...)

7. ČTU JAK DRAK! Zas a znova objevuju kouzlo (a vůni) knížek! Pořád a stále jsem zažraná do Hunger Games a je to fakt pecka! Čím dál lepší!



8. Stále EXPERIMENTUJU  v laborkách a teď o svých hokusech pokusech SEPISUJU kapitolku do jednoho anglického vědeckého článku. V úterý jsem odevzdala podstatnou část teoretické části své DIPLOMKY a příští týden začínám kutit v laborkách tu praktickou. (Hohoho, Nobelovka už se na mě celá třese!)

9. Dneska jsem tak na sebe zase koukala a po roce  HO ZASE MÁM! Sice je pořád malinký, ale KRÁSNÝ a KULAŤOUČKÝ! (Kdyby to nebylo úchylné, tak bych Vám ho i vyfotila.)

Takže když mi pak hráli v rádiu:



Tak už i já se konečně mohla pořádně VLNIT DO RYTMU SE VŠÍM VŠUDY (Jooo! Pravá, půlka, pravá půlka, levá půlka, levá půlka a pak šup obě dohromady!)

10. A skončím tím NEJDŮLEŽITĚJŠÍM! Každým dnem si čím dál tím víc uvědomuju, jak jsem šťastná za to, že mám kolem sebe tak ÚŽASNÉ LIDI! Hlavně DÍKY B! JSI SKVĚLÁ!




Pro dnešek to nejspíš bude vše, ale nebojte, já se zase ozvu a nejspíš s nějakým pečící receptíkem, jen nevím, který z těchto tří dokonalých mňamek vybrat... Mhmmmm...

A co Vy, kočenky? Co nového? Povídejte! Přehánějte! Jsem zvědavá jak tele na nová vrata!

Mějte se fanfárově a žijte!

Blondy

P.S. Málem bych zapomněla... Na rodinné oslavě jsem se tak strašně přejedla jedním sladkým, ne totálně přeslazeným a cukrem narvaným zákuskem, že už vím, jaké je být totálně přecukrovaný a přeslazený! Jop a srdíčka cukru (kostky jsou nuda, já jsem výjimečná!) jsem pak s*rala dalších několik dní! Ble!



9 komentářů:

  1. Miluju tvé články plné optimismu! :) Proč mi to děláš? Ta buchta s tím tvarohem a mákem musí být TOP, o té se mi bude snad i zdát :D Šup sem se všema receptama ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Ta buchta s tím tvarohem a mákem byla sice TOP, ale dneska jsem zbásnila trošku jednodušší recept a to na ořechovou bábovku :D Ale další určitě bude na tu lahodu s tvarohem a mákem ;)

      Vymazat
  2. :D To je fajn, že se máš skvěle :)) Každopádně recepty vypadají jako vždy parádně, já se chystám na částečně-relaxačně-pečící víkend, hodlám spáchat kynutý kváskový koláč (jojo, z kvásku Ludvíka zatím byly tvořeny jenom chleby, tak ať má změnu :)). No a s praktickou částí se v laborkách pachtím už třetí týden, minule mi zhola nic nevycházelo a cement jsem měla až za ušima, ať žijou exeperimenty! :D A v knihách ležím taky, nejraději bych teď přečetla celou sérii od Jo Nesba v kuse, jen teda v naší knihovně se dočkám tak za sto let...(třeba do příštího léta?) A zítra se jdu zničit do fitka na hodinu s trenérem, snad se vrátím celá. Tak měj pěkný víkend! :) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jakpak se máš Ty, Evi? :) A jak dopadl kynuty koláč? Z kynutého už jsem toho pekla toolik, ale koláč ještě nee, většinou šneky, vánočku atp. :)
      Ani mi nemluv! Mááme to úplně stejně! Prd mi vychází, přístroje neposlouchají a nanočástice mám taky až za ušima :D ale my se stí poperem a zvítězíme nad tím! :D
      Od Jo Nesba jsem nic nečetla, ale ségra mi na narozky koupila knížku Světové krimipovídky a je tam jedna právě od něj, tak jsem doooost hoooodně zvědavá! :)
      A jaké bylo fitko s trenérem? Přežilas? :D
      Měj se fanfárově!

      Vymazat
    2. Já se mám fajn, děkuju! :) Spoustu věcí se daří, a nad těmi, které ne, se snažím moc nerozčilovat :D Viz třeba to, že mi došel materiál, tak mám teď s laboratorními kreacemi na chvíli (snad krátkou!) utrum, poslední vzorky vypadají, jako by je někdo ožvýkal a vymáchal v kyselině, a neustále mi někdo krade nářadí, tak si snad začnu nosit vlastní :D Ale jak tak čtu, tak nejsem jediná, kdo v laboratoři zápasí :))
      Z kynutého koláče se nakonec staly kváskové lívance, koláč snad příště (anebo možná ne, já mám tak dlouhatánský seznam toho, co chci vyzkoušet, že nikdy nevím, co dřív, a stejně pak z toho většinou vyleze něco jiného :D)
      Světové krimipovídky znějí jako prima kniha :) Já tedy na detektivky nikdy moc nebyla, mám raději romány (něco na způsob Irvinga nebo Iana McEwana, žádná červená knihovna :D) a sci-fi, ale co jsem přečetla trilogii Milénium, nějak mě to chytlo :) Nečetla jsi to také náhodou? Teď mám rozečtený Černobílý svět od Kathryn Stockettové a taky to není špatné :) Tak dej pak vědět, jestli tě Nesbo zaujal ;)
      A fitko bylo úplně super!! Trenér mi ukázal jiný způsob tréninku, než jsem dělala doteď, a je to tedy masakr, ale jsem moc ráda, už to chtělo změnu a posunout se někam dál :) Tak se to teď už čtvrtým dnem snažím praktikovat a většinou to dopadne tak, že se z fitka sotva odplazím :D
      Tak ať Ti to nejen s nanočásticemi jde co nejlépe! ;)
      E.

      Vymazat
    3. Jejda :D Já myslím, že nás v laborkách zápasí hooodně :D
      Jinak to mám úplně stejné, tooolik receptu na vyzkoušení a nikdy nevím, který zrovna upéct a tak to je většinou něco úplně jiného, než bylo původně v plánu :D
      Irving je parádní, od něj už jsem toho přečetla dost a mám v plánu další :) A milénium jsem četla protože já krimi mám celkem dost ráda a Milénium bylo opravdu hodně dobré :) Určitě dám vědět, ale s mým seznamem knih, co mám v plánu přečíst těžko říct, kdy se k té knížce dostanu :D
      Jj, to znám, sice máš pocit, že se skoro odplazíš, ale ten úžasný pocit potom je k nezaplacení :D
      Měj se krásně!

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. To se špinavou obrazovkou se mi stává docela často:D vklidu! Všechny tvé výtvory vypadají skvěle:)

    OdpovědětVymazat