středa 3. července 2013

Co nového v kuchyni (5)

Krásné ráno!

Dneska bude fááájně! Teda aspoň tady u nás, na Moravě! Úplně to cítím ve vzduchu! Záááviďte!  (A nebo bude 35°C a budu chcípat a pak budu závidět já Vám.) Jak je u Vás? Mokro? Sucho? Vánice?

A je to tady zase! Blondýna byla opět nakupovat. Peněženka brečí, platební karta taky, taťkovy stravenky vzaly roha, jen opět já se raduju, že budou v kuchyni "hokusy pokusy", "čáry máry" a břůško se navalí k prasknutí. (Ale musím se přeci rozmazlit!) To by mě zajímalo, kdy už konečně odstraní z mého dosah všechny ty zdravé výživy, Markse a jiné Spencry, Globusy a zakážou blogy o jídle, na kterých mi doporučujete pllllllllno úžasných potravin a já jsem taaaaak snadno ovlivnitelná, že to samozřejmě musím všechno vyzkoušet (asi Vám začnu rozesílat na proplacení svoje účty za jídlo).

A jako první tu máme klíčky špaldové, neskutečně zdravé a nejlepší jen tak s ovesnými vločkami (opraženými) v jogurtu a v obřích lívancích...uaaa. Dá se jimi taky nahradit část mouky při pečení. No, nekupte to!


Kaše, kaše, KAŠE! A tentokrát rýžová! Za minutku hotová a obsahuje 100% (ani o procento více či méně) rýže.


O těchto pochoutkách od firmy Veto jsem psala už tady. A měla jsem žampionovou a bylinkovou, tak jsem musela otestovat i tuto česnekovou. Další trefa do černého!


A zase ty slevy, grrrr!! Tak jsem si ještě vzala (btw. už jsem měla vše zaplacené!!) tři malinkaté tahini pasty s medem. A víte jak chutnají nejlépe? (Hrozně těžká hádanka...) Ano! Na rozpečeném kousku pečiva! (A s javorovým želé...mhmmm)


Tak jsem myslela, že pro minulý týden mám nakoupeno a se zdravými výživami pokoj. Jo, jenže to by mě Verča nesměla navnadit na "Vypěstuj si vlastní klíčky vojtěšky" a já hned jak šílená vletěla do první zdravé výživy, kterou jsem potkala. Ale už roste!! Juchuchuuuuuu...!! (Jasně, že se časem pochlubím!)


Tak jsem si rovnou přibrala i malou plechovku kokosového mléka, i když pořád nevím, co s ním? Něco sladkého? Slaného? Kyselého? Porááááďte, prosííííím, jsem zoufalá!


Jo a taky konečně ta chia! Takže teď nejspíš ve velkém poběží pudinky a overnightoats atd. atd. atd. a vždy budu fascinovaně pozorovat, jak bobtnají a roustou a gelatí (abych se na to ještě "zmákovala", to by pak byla sranda). Ale jsou teda drahé, jak cyp... (Skoro bych za ně měla dvě arašídové másla z Lidlu! Fakt už vše přepočítávám na arašídová másla?!?!)


A opět každotýdenní návštěva Markse a jeho kamaráda Spencera (nechce se mi znova hledat ten/to "and").  Mimochodem jsem tam tentokrát nešla ani do potravin, jen pro žužový obleček pro kamarádčino mimi. Ale ty potraviny jsou prostě magické! (Nebo magnetické a já mám asi na zadku obří magnet...)

No jo, sušená rajčátka v olivovém oleji a ve slevě doslova dolevitovala do mého košíku, jen co jsem na ně pohlédla.


Žádné Surimi (no, i když to mám taky v lednici), ale 100% krabí maso ve slaném nálevu. Já a mořské plody? VŠL! Už jsem celá natěšená, až jej zkusím.


A to už dneska stačí (až mám z toho hlad!), i když toho bylo mnohem víc a zásob mám jak na severní pól! Co dobrého jste v poslední době koupily Vy ve zdravé Výživě? (Proč já se na to vůbec ptám, když to nechci/nesmím!! vědět, bo jinak tam hned poletím??!!) Takže spíš mi dejte nějaké rady a tipy, jak se vyhýbat zdravým výživám...

Jo a na závěr tady mám další (už třetí!) prázdnou sklenici, nooo...hmm..spíš plastový "cosik", od arašídového másla Skippy (u kterého není dobrý nápad dávat jej rozehřát do mikrovlnky... Blondýna? Jo, někdy i já sama sebe překvapuju. Mimochodem jsem se málem, teď už ale fakt doslova to musím napsat, posrala, jak to blýsklo.). A ani trošička másla nesměla přijít na zmar, takže voilá dokonalá svačinka z vanilkové tvarohové Activie a třešní uvnitř "čehosik". (Jinak foceno v autě mezi mými krásně do čokoládova opalenými koleny.)


Co děláte s prázdnými sklenicemi od arašídového másla Vy?

Byeeee

Blondy

P.S. Během pár dnů budu zkoušet vyrobit makovou a arašídovou zmrzlinu... Taky jste tak zvědavé, co z toho vyleze...? (A kolik mrtvých bude?)

8 komentářů:

  1. krásné ráno zlato:-* já doufám, že dnes vedro nebude, zas mě čeká pět hodin v buse :D ale od zítra to chcuuu! ať můžu chodit na zahrádku:)
    "hokusy pokusy" sakra něco stojí, už nevím kde ty peníze brát:( (naši mi nedávají,brigádu nemám..)
    kaše, kaše, kaše - joo! rýžové vločky jsem si zrovinka koupila :) takže uvidíme, i to kokosové mléko :) a asi se inspiruju workshopem - udělám nějakou polévku
    a tahini bych ráda ochutnala :)
    mě třetí prázdná čeká až přijedu domů, ještě tam mám zbytek a teď jsem ho čtyři dny neměla :D tak bude asi útok!
    a myslím,že žádní mrtví z tvé zmrzky nebudou :)

    OdpovědětVymazat
  2. "Vypěstuj si vlastní klíčky vojtěšky" nejlepší :D :D to mi připomíná, že se do nich taky musím konečně pustit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Právě bych nějakou radu, jak se vyhnout zdravým výživám, potřebovala :D Ikdyž by se mi to hodilo i do normálních obchodů :D A jestli budeš psát o svých lákavých nákupech i dál, tak tvůj blog přivede mojí peněženku do záhuby :D Třeba zrovna to tahini s medem...snad na to rychle zapomenu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nuooo, upřímně to tahini nebylo nějak moc extra, na aršídové másličko s javorovým želé nemá :D
      Btw. a budu psát dál! :D Aby ta moje peněženka nebyla v té záhubě jediná! :D

      Vymazat
  4. já dělám z kokosového mléka smoothies, šlehačku a tak, nějaké recepty mám na blogu, něco chci přidat. A chia jsou super

    OdpovědětVymazat