pondělí 22. července 2013

Tvarohový koláček narvaný čerstvým kokosem

Pěkný večer!

A máme za námi další fááájný den! Teda aspoň pro mě byl (i když mi strašně chybí moje B), bo konečně jsem se tak nějak dostala do té prázdninové pohody (díky B!) a fakt si užívám to lenošení na dece s knížkou v ruce (ne, kecám... na hlavě... bo já když lehnu, tak to ve vteřině zalomím). Ale aby se neřeklo, tak to není až tak šílená prokrastinace a sem tam něco na té diplomce kutím. (Teď nekecám! Poprvé?)

Jo a taky pořád experimentuju v kuchyni a jelikož bylo zase potřeba spotřebovat tvaroh (tsss, nic nevydrží) a taky na mě pomrkával čerstvý kokosový ořech (bože, to zas byl boj!), tak stačilo dát do kupy ještě pár ingrediencí a voilá! No není to fešák?


A na jednu menší kulatou formu jsem potřebovala:
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 50 g dětské krupice
  • 50 g třtinového cukru
  • 80 g čerstvého kokosu (+ plátky na ozdobení)
  • 20 g kokosového oleje
  • 30 g másla
  • 1 lžička prášku do pečiva
No a teď to opět nemohlo být jednodušší. Tvaroh jsem vyšlehala s vejci a cukrem a přidala rozpuštěné máslo a kokosový olej. Nakonec jsem zamíchala krupici s práškem do pečiva a čerstvý nastrouhaný kokos, přelila do vymazané a vysypané formy, nádherně ozdobila (pochvalte mě!), šoupla do trouby předehřáté na 175°C a pekla asi 45 minutek. A ve výsledku kombinace kokosu a tvarohu? Tak na tomto se nedalo nic zkazit a a koláček byl výborný! Takový vláčný, mhmmmmm...


Zítra zase plánuju výletovat, podniknout nějaký ten fajný výšlap v našich krásných Beskydech. Už se těším jak cyp! (A pak Vás zase zahltím fotkami svých zad, muhahaha!) Co plánujete Vy?

Viva la prázdniny!

Blondy


4 komentáře:

  1. Zahlť mě prosím fotami zad a už ne dalším receptem, který si budu muset uložit...:D Nevím, co péct dřív :D Vypadá to božsky, jak jinak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Neboj, zahltím, spíš ale fotkami krajinky! :D
      Jo a určitě se Ti vůbec nebude líbit fotka toho, co jsem dneska pekla :D :P Asi mě zastřelíš :D

      Vymazat
  2. Moc pěkný koláček :) Ten kokos mě v něm mě neskutečně láká a vůbec vypadá velice šťavnatě! Mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Od Tebe to moc potěší, protože patříš mezi moje No. 1 pekařky! Tvoje pečení je neskutečné a hrozně inspirující! :)
      Jinak díky tomu tvarohu a kokosu byl opravdu šťavnatý a výborný :)

      Vymazat