neděle 14. července 2013

Z mého jídelníčku (7)

Pěkný večer!

Dneska jsem půl dne strávila s rodinkou u babičky na vesnici a bylo fááájně! Ty vesnice prostě mají něco do sebe! (Hnůj? Ovce? Klid?) 
Po ranní úžasné józe jsem si u babči narvala bříško dobrým jídlem (hlavně pravými valašskými frgály...mhmmm...tvarohovými  a hruškovými), pokecala s rodinkou, užila si vesnickou pohodu (bekající ovce) a teď naprosto jetá ležím v posteli a už stačí jen zavřít očka...

Taky tak milujete tu vesnickou pohodu?

Ale než se tak stane, tak opět (po týdnu?) Výás nechám nakouknout do mého talíře. (I když tak strašně nemá ráda, když mi do něj někdo čučí, bo mám pak pocit, že mi to chce všechno sníst.)

A začneme tím, jak to vypadá, když jím jako "normální" člověk. Zkusím zadefinovat, co pro mě znamená, když jsem "normální" (u jídla, jinak normální nejsem nikdy). Takže to vypadá asi tak, že si nesmíchám vše do jednoho hlubokého talíře, jak se to dělá v případě prasečího korýtka, ale krásně si vše naskládám vedle sebe (podle barev duhy, od největšího k nejmenšímu, od nejměkčího k nejtvrdšímu, ...) a dokonce při jídle používám i nůž! (9 z 10 lidí teď omdlelo překvapením.) A ano, většinou se tak odehrává v rodinné společnosti. (Jsme přeci civilizovaní lidé!)

Hohohooo a jako první tady máme grilovaný kus lososa. Jen tak se solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem hozený na rozpálený gril. Pecka! A k němu pěkně brokolici, celer a batátky v páře a kedlubna.


Krůtí na víně s tymiánem (výborná bylinka!) s polentovými nočky, grilovanou cuketou, paprikou a okurkou.


Grilovaný filet z tilapie, s brokolicí a batátky v páře, grilovanou cuketou a špenátem, mňam!


Králičí stehno s tymiánem a česnekem pečené na žampionech a mrkvi, vařený celer, pohanka, na závěr vlastnoručně vypěstované klíčky vojtěšky (říkejte mi zahradník) a kedlubna s okurkou.


Mořské plody  restované na pánvi s olivami, grilovaná cuketa a lilek se sýrem, brokolice v páře. Tak toto byl jeden z nejvíc nejdokonalejších obědů poslední doby. Miluju mořské plody!


A pomalinku se začínáme dostávat k jídlům, kdy jen stačí zabořit vidličku a nabrat si od všeho trošku (stejně nejlepší!). 

Ale v tom to případě bych si pouze s vidličkou nevystačila. (I když možná jo...za cenu všeho úplně všude...) Kuřecí stehno pečené s olivami, kukuřičné nudle s restovanou cuketou, ředkvičkami, kukuřicí a hráškem a klíčky vojtěšky


Je to tady! Mix chutí! Všechno se vším vždy a všude! 

Restovaná dýně, cuketa, cizrna a bambusové výhonky se sýrem Cottage. Vypadá to divně? Vypadá! Je kombinace všeho šílená? Je! Ale dokážete si představit, jak jsem si pošmákla? Nedokážete! Btw. naprosto božsky!


Páteční rychloobídek - restované žampiony, cuketa, brokolice, mix klíčků (mungo, cizrna, čočka a hrách) s amarantovými těstovinami a žampionovou Veto pochoutkou.


A na závěr dva fantastické letní salátky. 

Ten první byl  z pekingského zelí, ředkviček, papriky, hrášku a strouhaného sýru.


A ten druhý z kedlubny, okurky, brokolice, restovaných žampionů a mix klíčků s česnekovou Veto pochoutkou.


A pro dnešek stačí, mám dost, jsem totálně kantare. Příště zase dáme sladkou vlnu v čele s mikrovlnkovými buchetkami. (Jooo, pořád mě hrozně baví. Vás též?)

Blondy

12 komentářů:

  1. Vesnickou atmosféru taky nasávám na návštěvách u babičky, za barákem je hned obecní pole, takže v létě samej kombajn a bordel lítá do oken - ach ten vesnický klid! :D úplně nejpěknější máš tu dýni, to vypsdá výborně! nikdy jsem ji nejedla, snad ji letos v nějakém krámu seženu (a sežeru) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U naší babičky za barákem je 30 ovcí, před barákem 3 ovce a beká to na celé okolí :D (ale pak je z toho výborná pečínka :D) Kombajny Ti teda nezávidím, ty pak nemůžeš sníst :D
      Fakt ne? Dýni jsem propadla před více jak půl rokem a od té chvíle bych ji jedla pořád... Třeba zrovna v sobotu jsem zblajzla jednu celou úplně sama :D Normálně v hypermarketech ji určo mají ;)

      Vymazat
  2. já bydlím kousek za Prahou a jsem také ráda, že tu mám takový klid, pokud mi nějaký blbec nekřičí pod oknem nebo někde za rohem, nejedou hasiči, sanitka,... Fotky jídla jsou krásné. Já když jím také občas používám nůž :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...nebo nějaký debil soused nezačne sekat trávu, když si chceš užít klid, co? :D
      Děkuju :) no, mě ale stejně ty nože přijdou někdy tak zbytečné :D

      Vymazat
  3. Máš to úžasně připravené! :P
    Králíka jsem snad nikdy nejedla, nebo si na to nevzpomínám.
    Salátky já můžu. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Králík je výborný, když je dobře připravený :) Je takový jemný, podobný jako kuřecí maso :)
      Jojo, salátky jsou mňamka :P

      Vymazat
  4. Bydlím taky na vesnici, je tady klid jen tak občas. Zato u babičky, když zrovna jeden nejmenovaný pán (prarodiče mu přezdívají s*áč :D, nemají dobré vztahy, je to fakt blb :D) začne sekat, štípat dříví od rána do večera...ale jinak tam je klid krásný, to ano!
    Jinak moc se mi líbí tvoje kombinace - hlavně to králičí stehno s pohankou a zeleninou, to bych si hnedka dala. Ale korýtka jsou taky hezká :D, já takový styl jídla moc nemusím (to jsi asi poznala z mých fotek :D), ale dobré to určitě je, to mi je jasné. Jen se mi ta dýně moc nelíbí, vůbec mi nechutnala a druhou šanci ji zřejmě nedám letos na podzim :D

    Strašně se mi líbí tvůj minulý recept na ten mrkváček, krasavec! Jinak ještě jsem se chtěla zeptat, jak to ty teďka máš s váhou, cvičením? Vidím, že jíš krásně, určitě pravidelně, už nemáš žžádné problémy? Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takoví s*áči se najdou všude, věř mi :D
      Děkuji :) A poznala :D Však každý podle svého gusta :)
      Jj, s tou dýni to chápu, ne každému zachutná :) stejně jako avokádo, které u mě absolutně neuspělo, ale všichni si ho hrozně vychvalují :D
      A mrkváček byl fakt výborný!
      K tomu Tvému poslednímu dotazu.. Chystám se o to sepsat článek, o tom, jak to teď mám, co cvičím, co jím, jak jsem se k tomu dostala, tak snad dřív nebo později ho tady šoupnu ;) ale když to vezmu kolem a kolem, tak to bude celkem na dlouho..

      Vymazat
  5. Páni, tak to máš môj obdiv hneď v dvoch veciach. Za prvé, dokážeš si užiť dedinskú pohodu - to ja nedokážem. Milujem bytovky, cesty, ruch, všetko mestské.. Na dedine si nedokážem užiť absolútne nič. A za druhé máš môj obdiv preto, že ťa prosto baví si takto krásne aranžovať jedlo. Ja si proste všetko nahádžem do misky a papám. :D :D I keď, je pravda, že prvé jedia oči.. no.. u mňa to však neplatí. :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Tak dokážu si ji užít hlavně proto, že tam nežiju :D Ono vypadnout aspoň na chvilku z města, toho hluku, shonu, lidí, na vesnici, je vždycky super :) ale jinak bych tam žít taky nemohla, potřebuju civilizaci :D ;)
      Nevím, mám pak z toho jídla větší požitek, když to tak pěkně vypadá :D ale zase mi to je někdy líto sníst a jen bych se na to koukala :D navíc, když jsem si s tím dala takovou práci :D

      Vymazat