úterý 23. dubna 2013

Ach, to jaro...

Krásné slunečné úterý! (Teda aspoň tady u nás, na Ostravsku :))

Včera a dnes jsem přemýšlela o tom, o čem by tak mohl být můj další příspěvek, jestli třeba nějaký receptík a nebo seznámení s mým oblíbeným sportem a vždycky jsem se zakoukala ven a zamyslela se nad tím, jak je venku krásně a nádherně a anoooo.... pokaždé to dopadlo tak, že jsem místo psaní příspěvku vzala tu svoji milovanou chundelatou fenku a vyrazila ven čerpat energií ze sluníčka a užívat, že už je tady konečně JARO!! (Trošku paradox psát koncem dubna, že je jaro tady, což?)



Při každé takové jarní procházce si vždycky uvědomím, jak moc mi to sluníčko, teploučko, kvetoucí a vonící kytky a stromy a zpívající ptáci, prostě to pravé JARO, chybělo. Určitě to v zimě všichni znáte: ráno vstanete, je tma, jdete do práce/školy, je tma, přes den je tma...no dobře, není, ale nějak automaticky jsem to napsala :D, pak jdete cvičit nebo z práce/školy domů a je tma. Většinou taky přes den, je-li opravdu pořádná zima a hnusně, jediné, na co myslíte a těšíte se je, jak se zahrabete do postele s čajíkem a nevystrčíte nos. Neříkám, že to někdy není na škodu, takhle se zachumlat, ale zrovna já jsem takový akční tvor a tyto aktivity moc nevyhledávám :).

Na jaře mám nejraději právě ty venčící procházky, kdy už většinou trasy, po kterých chodím, znám a stačí jen zavřít oči a jít a nasávat tu úžasnou jarní atmosféru a nechat sluneční paprsky laskat můj obličej :) až člověk v té chvíli úplně vypne a zapomene na všechno špatné, co se mu stalo, na všechny starosti a strasti a nechá myšlenky jen volně plynout... Třeba ve čtvrtek jsem parádně zblba zápočet, i když jsem se to jak moula učila a všechno uměla, tak prostě najednou okno...okno velké jako....no nic mě nenapadá, prostě mega okno... To se pak člověk cítí tak nějak "blbě", zoufale... Ale mě stačilo vyjít ven, na sluníčko, zavřít oči a všechno jako by se najednou odsunulo do pozadí, jen jsem nad tím pouze mávla rukou, řekla si stalo se, stalo, nic už s tím nenadělám, proč nad tím zbytečně fárat, a užila si krásného dne :).

Jaro mám mimojiné taky spojené s tou úžasnou vůní fialek :). Vždycky, jak ji venku ucítím, hned mám nutkání si je natrhat :D. 


A stejnou slabost mám i pro "zlatý déšť", ale ten se mi spíš líbí, jak vesele kvete, než pro jeho vůni :).


Jo a abych nezapomněla, tak za pár týdnů tady budu básnit o šeříku! :D

A co Vy a jaro? Taky si užíváte ty pořádné první jarní dny nebo už začínáte nadávat na přicházející alergie? :) A jak to máte s ročními obdobími? Které je Vaše nejoblíbenější a proč? :)

Pro dnešek by povídání o jaře asi stačilo, jelikož je nejvyšší čas zase vyrazit ven a trochu (víc) si jej užít :).

Krásný zbytek úterý

Blondy

2 komentáře:

  1. Já jsem se jara nemohla dočkat..:/ neříkám, že zimu ráda nemám.. Mám ale musí to být pěkná zima a hlavně nesmí trvat tak dlouho jak tento rok. ! Tento rok jaro přišlo trochu později a na mě to už pomalu zanechávalo vážné následky ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak.. já zimu miluju především na horách a fakt tu fajnou pořádnou zimu :) ale tady ve městě tento rok to byl fakt děs, ještě že už je za námi :) Sice později, ale naštěstí přišlo...nechtělo by se mi z té zimy skákat hned do parného léta :D

      Vymazat