Ahojte!
To je ale počasí na draka a já už zase v takové zimě klepu kosu jak cyp :(. Úplně nejlepší je zalézt do postele s horkým mátovým čajem.
Dneska zase na ukázku jeden z mých jídelníčků aneb co jsem do sebe narvala v neděli. A nějaké novinky k tomu :).
SNÍDANĚ: To byla ta nedělní úžasná ovesno-jáhlová kašička.
Ovesno-jáhlová kaše, o níž jsem psala zde |
SVAČINA:
Ananas |
OBĚD: Do svých cca 17? 18? let jsem nejedla ryby a žádné mořské plody (jo a taky lilek, chřest, cuketu, rajčata, špenát, rebarboru, ananas, ARAŠÍDOVÉ MÁSLO!, celer, atd. atd. atd). Největší chyba v mém životě! Teď bez nich nedokážu žít. Někdy mám období, kdy bych je mohla jíst opravdu každý den. Třeba zrovna teď. V pátek na večeři olihně na česneku a víně, v sobotu jsem vařila svoji první polévku z tresky a "mořského koktejlu", v neděli jsme měli tuto krásnou grilovanou pražmu a včera jsem ještě dojídala rybí polévku. Jo a jinak grilovaná zelenina je naprosto úžasná!! Hlavně cuketa...mhmmmmmmm...
Grilovaná pražma s grilovanou cuketou, paprikou a žampiony |
SVAČINA: Moje další variace na "netiramisu", ale tentokrát jsem použila domácí borůvkový džem od M (úžasný, s jahodovým a malinovým od M nejlepší, co jsem kdy jedla!!) a vršek posypala rozdrobeným flapjackem. A samozřejmě arašídové máslíčko. No, co Vám budu povídat...
Borůvkovo-jogurtová flapjack piškotová miska s arašídovým máslem aneb podobá variace jako zde |
VEČEŘE: A další variace na pečenou zeleninu, tentokrát dýně, lilek a můj nový kamarád - zelený chřest, dva Knackies párečky a navrch jsem dala sýr, který se úplně krásně roztekl (na pekáčku to bylo ještě hezky vidět, teď to vypadá jak hrouda "nečeho s bílými cuckami").
Pečená dýně, lilek, zelený chřest a Knackies párečky, vše zapečené sýrem |
Můj první svazek zeleného chřestu (teda už jen půlka, zase jsem na něj vrhla nějak moc rychle). Přišel mi mnohem "svěžejší" a chutnější než bílý (1:0 pro zelený), po upečení se úplně rozplýval (2:0 pro zelený) a oproti bílému chřestu se nemusí loupat (díky bohu žádné bíle cucky!! 10000000:0 pro zelený).
Díky inspiraci od Monči a Kamči jsem si dnešní ranní směs vloček lehce opražila na pánvi a hned šoupla do jogurtu (jinak jsem vždy přilila vodu a udělala kaši). Moje dnešní ranní snídaně díky lehce "oříškové" chuti vloček dostala úplně jinou dimenzi. Uaaaaa...
Jo a taky jsem včera upekla svůj první "Émerický epl páj". Recept už se chystá, opravdu stojí za to!
Uvařte si kakao, zalezte do postele a mějte se krásně! (I když je ta tak hnusně.)
Blondy
Díky inspiraci od Monči a Kamči jsem si dnešní ranní směs vloček lehce opražila na pánvi a hned šoupla do jogurtu (jinak jsem vždy přilila vodu a udělala kaši). Moje dnešní ranní snídaně díky lehce "oříškové" chuti vloček dostala úplně jinou dimenzi. Uaaaaa...
Jo a taky jsem včera upekla svůj první "Émerický epl páj". Recept už se chystá, opravdu stojí za to!
Uvařte si kakao, zalezte do postele a mějte se krásně! (I když je ta tak hnusně.)
Blondy
krása :)
OdpovědětVymazatDěkuji :) Ale na Tvoje úžasné jídelníčky pořád nemám :)
VymazatTeda ta ryba vypadá skvostně:) Ryby miluju, ale pražmu jsem ještě nejedla!:)
OdpovědětVymazatJe fakt výborná, taková jemná a lehká :) Určitě vyzkoušej ;)
VymazatDáš receptík na Apple pie? :) vypadá skvostně :)
OdpovědětVymazatJasně, už se chystá :)
Vymazat