sobota 18. května 2013

Z mého jídelníčku (1)

Pěkné sobotní dopoledne! 

Relaxujete? :)

Nahromadilo se mi v mobilu (foťák na mě hodil bobek a nebaví se semnou) pár fotek (ne moc povedených) mých jídel (ty jsou teda mega povedená), takže dneska to bude spíš takový exkurz do mého jídelníčku :).

Variace na pečenou zeleninu:
Miluju zeleninu a nejradši bych jí jedla celý den. Nejlepší je, když ji můžu jen tak chroupkat, ale poslední dobou mi strašně zachutnala pečená v troubě a tu si dopřávám nejčastěji na večeři. Úplně jednoduše si předehřeju troubu na 200°C, nakrájím zeleninu na větší kostky, okořením, zakápnu troškou olivového oleje, promíchán a vložím do trouby na cca 40, přičemž co každých 10-15 minut promíchám. K zelenině taky přidávám ořechy, proužky šunky nebo kostky uzeného tofu, ke konci třeba ještě posypu sýrem, který nechám pěkně roztéct.

Pečený lilek a žlutá paprika s proužky krůtí šunky, bylinkový dip
(recept prozradím později)


Pečená mrkev, řapíkatý celer, žlutá paprika, žampiony nakonec 
zasypané a  zapečené se sýrem, barbecue omáčka (moje slabost)


Pečený lilek a cuketa, uzené tofu, špaldove krekry, žampionový dip
(recept později)


Pečený lilek, dýně, žlutá paprika, bílý chřest, filety z tilapie 
mořské opečené na pánvi, barbecue omáčka

Moje oblíbené svačinky:
Na svačinky mám úplně nejradší kus ovoce a k tomu nějaký mléčný výrobek, nejlépe jogurt nebo tvaroh. Poslední dobou dost ujíždím na Holandii :).

Jogurt Hollandia aktivní černá třešeň, mango, jablko


Jogurt Alnatura s ostružinami a bezinkami, hruška


Jogurt Hollandia bílý a v něm schované dvě sušenky z
arašídového másla (mhmmm), jahody

A na závěr ještě moje včerejší večeře (něco pro milovníky mořských plodů):


Obsahuje slávky zelené, chobotnici, garnely a oliheň (mňaaaam)

Ná pánvi jsem si rozehřála trošku olivového oleje, vsypala na plátky nakrájený česnek, který jsem nechala lehce orestovat. Přisypala mořské plody, promíchala, nechala pár minut restovat s česnekem a poté zalila troškou vody. To aby se mi vytvořil takový fajný "sosíček", v němž si pak namáčím kousek křupavé housky. Nakonec jsem zasypala nasekanou petrželkovou natí, šoupla do misky, posypala strouhaným sýrem a dala na pár minutek zapéct (do trouby, mikrovlnky). Pak už stačí jen přidat celozrnný toustík nebo housku, kopec zeleniny a výborná večeře je na světě :). Jelikož mořské plody naprosto miluju, já si včera pochutnala božsky.


Ještě posypat sýrem a zapéct

A mám dokonalou večeři :) - s bílou ředkví, okurkou a
kedlubnou, toustík nejde vidět

A další zajímavé fotky už se zase hromadí a recept na výborný jahodový koláč s drobenkou, co jsem dneska poprvé vyzkoušela, už se taky chystá :).

Pěkný zbytek dne!

Blondy

2 komentáře: